Riktiga proffs på onlinespel

När det gäller proffs på casinospel är det främst poker man tänker på. Det finns oerhört mycket pengar inblandat i poker och många fina turneringar med rejäla prispotter. De mest framgångsrika pokerspelare har idag blivit riktiga världsstjärnor, i paritet med sportstjärnor och filmstjärnor. Här ska vi ta upp några profilerade namn som lever på att spela poker.

Daniel Negreanu

Negreanu är förmodligen världens mest kända pokerspelare. Han är född i Kanada, men med rumänskt påbrå. Negreanu har uppnått enorma framgångar i sin pokerkarriär, inte minst med sin två WSOP- (World Series of Poker) och tre WTP (World Poker Tour) –titlar. Hans WPT-titlar resulterade i en prissumma på svindlande 1,7 miljoner dollar. Negreanu hoppade av sin utbildning när han var 21 år för att söka lyckan i Vegas. Det gick ju ganska bra. Negreanu är känd för att vara rätt aggressiv vid spelborden, men lugn som en filbunke vid sidan av. Han är också en stor ambassadör för pokern och har gett ut både böcker, skriver för pokertidningar och figurerar i Pokerstars reklamfilmer.

Phil Hellmuth Jr.

Hellmuth är en enorm profil vid pokerborden. Han gillar att psyka sina motståndare och för allt som oftast ett rejält oväsen när han spelar. Han lever ut sina känslor och är känd för att visa mycket känslor när det går honom emot. Det händer dock inte alltför ofta, han är en extremt framgångsrik pokerspelare. Han har vunnit WSOP inte mindre än 11 gånger och är därmed tidernas bästa turneringsspelare. Även Hellmuth hoppade av skolan för att flytta till Vegas. Hans första sväng blev dock inte så lyckad och han tvingades vända hem tomhänt. Han var dock snabbt tillbaka och etablerade sig då rejält.

Jennifer Harman

Harman får ses som den bästa kvinnliga pokerspelaren någonsin. Hon föddes i spelmeckat Reno och kom tidigt i kontakt med pokern. Bland hennes meriter hittar vi bland annat WSOP-armband. Hennes väg till berömmelse var dock knappast spikrak. Hon har bland annat gått igenom två njurtransplantationer, och sett hennes egna företag göra henne bankrutt. Dessutom tog det tid för henne att etablera sig i Vegas. Harman har skrivit ett kapitel i Super System 2, allmänt sedd som pokerbibeln. Dessutom är hon en återkommande deltagare i prestigefyllda "The Big Game" på Bellagio.